Avyna PRO-LINE Trampoline Ø 365 cm
TOPPER
€879,00
17 × bekeken
sinds 26-10-2017

Omschrijving

Avyna PRO-LINE Trampoline Ø 365 cm

De Avyna PRO-LINE trampoline met een diameter van 430 cm is voorzien van een soepele springmat en een sterk randkussen. Deze trampoline wordt standaard geleverd met veiligheidsnet en twee tredige ladder. Avyna trampolines voldoen aan de strengste normen en veiligheidseisen. Niet voor niets trainen olympische sporters op onze trampolines: Met Avyna haalt u de beste, veiligste en meest duurzame trampoline ‘in huis’!

Artikelnaam: TEPL-12-COMBI
Buisdikte: 48 x 1,9 mm
Trampoline diameter: 3,65 meter
Frame hoogte: 900 mm
Gebruikersgewicht: 180 kg
Aantal poten: 4
Aantal veren: 88
Lengte veren: 215 mm
Eigenschap veer: elektrolytisch gegalvaniseerd
PVC dikte beschermrand: 0,6 PVC mm
Totale dikte beschermrand: 30 mm
Breedte beschermrand: 380 mm
Bruto gewicht: 135 kg
Afmeting verpakking: 157 x 52 x 56 cm

Prijs is inclusief BTW en inclusief verzendkosten binnen Nederland!


Waar moet je op letten bij de aanschaf van een trampoline

Koop een degelijke, stevige trampoline die voldoet aan de veiligheidsnorm NEN-EN-71-14. Let hierbij met name op de kwaliteit van het staal. Die moet voldoende dik zijn (minimaal 1.8 mm) en een gegalvaniseerde laag hebben (ook de veren van de trampoline) zodat roestvorming is uitgesloten.

Een veilige trampoline moet een brede en dikke beschermrand hebben. Deze moet alle veren van de trampoline volledig afdekken zodat eventuele beknelling van vingers voorkomen kan worden. Om een onverwachte val te kunne breken is het van groot belang dat de beschermrand ook van juiste dikte is. Het meeste geschikte vullingsmateriaal van de beschermrand is weersbestendig Closed-cell foam.

Er moet een duidelijke gebruiksaanwijzing worden meegeleverd waarin alle voorzorgsmaatregelen zijn opgenomen. Het springdoek van de trampoline moet waterdoorlatend zijn en moet in het midden voorzien zijn van een markering. Aan een minder ervaren springer kan je dan uitleggen dat dat de meest geschikte plek is om te springen.

Kijk of de trampoline een Europees keurmerk heeft en of voldoende garantie op het trampoline frame en onderdelen is inbegrepen. Een trampoline met veiligheidsnet is uiteraard nog veiliger.


Waar ga je de trampoline neerzetten

Om veilig te kunnen trampolinespringen heeft een trampoline ruimte nodig, zowel rondom als boven de trampoline. Plaats je trampoline dus nooit te dicht tegen een schutting, boom of muur aan. Houd dus rekening met een zogenaamde valzone. Dit is minimaal 1,5 meter vrije valruimte rondom je trampoline.

Het beste is dat die oppervlakte bedekt is met gras of rubberen veiligheidstegels. Zo valt een overenthousiast springend kind dus in ieder geval op een zachte ondergrond. Het grootste gevaar bij trampolinespringen is dat kinderen er vanaf kunnen vallen. Om dit tot het minimum te beperken kun je re voor kiezen je trampoline in te graven. Hiermee verklein je de kans op ongelukken. Maar om de veiligheid optimaal te vergroten is het plaatsen van een veiligheidsnet op je trampoline natuurlijk het veiligst.


Maak afspraken met je kind(eren)

Kijk als ouder naar wat je kind aankan. Welke stunts ze wel kunnen en mogen doen en welke nog onverantwoord zijn. Laat ze ook geen stunts doen als er meerdere kinderen op de trampoline zijn. Voor de veiligheid mag je maar met één kind tegelijk op de trampoline springen. Leg aan oudere kinderen uit dat als er kleine kinderen op de trampoline staan ze extra voorzichtig moeten zijn met springen. Door de kracht waarmee zij springen kan zo’n kleintje makkelijk 'gelanceerd' worden.

Als je al deze veiligheidsvoorschriften en tips in acht hebt genomen, wensen we jullie heel veel veilig springplezier!

Overdyke

Actief sinds 26-10-2017

Bekijk alle advertenties