Van paasbrood tot paasboom (kookboek)
Van Paasbrood tot Paasboom biedt een grote variatie aan ideeën voor een paasontbijt en -brunch, een diner, gebak, hapjes voor bij de koffie en een gezellig versierde tafel. Eieren vormen een belangrijke basis voor de verschillende recepten en ideeën. Niet alleen om te eten maar ook om te versieren en als decoratie. Met dit boekje in de hand is het een klein kunstje om de heerlijkste paasbroodjes, paasstolletjes, eiersalades en andere gerechten te bereiden. Tot slot vindt u ook nog een aantal tips voor het versieren van uw paasboom.
Recensie
Het 'Paasfeest' is bij uitstek een feest van tradities. Dit geldt niet alleen de folkloristische paasvuren, maar wel in het bijzonder de traditionele eetgewoonten. In dit boekje worden de diverse gebruiken belicht en worden ideeën aangedragen om deze in ere te houden. Wel zijn hier en daar de 'oude' gebruiken in een hedendaags jasje gestoken. Behandeld worden achtereenvolgens het paasontbijt, de paasbrunch, de paaslunch, het gebak bij de koffie of de thee en het paasdiner. In een afzonderlijk hoofdstuk wordt het versieren behandeld. Op vele plaatsen wordt dan daarnaar verwezen. Eieren vormen niet alleen een belangrijk bestanddeel van de gerechten en de schotels, maar ook bij de versieringen. Denk maar aan het beschilderen van de eieren. Elk hoofdstuk bevat een korte inleiding en bestaat verder uit een groot aantal recepten of beschrijvingen. Bij elk recept een opsomming van de benodigde ingrediënten en een uitvoerige handleiding. Het boekje is verlucht met een aantal pentekeningen. Het omslag toont in kleur enkele resultaten. Inhoudsopgave, geen register.
(Biblion recensie, Meta de Wijn-Balster.)
Auteur: Cecile Thijssen
Taal: Nederlands
ISBN10: 9024274796
ISBN13: 9789024274796
De hier aangeboden boeken zijn afkomstig uit de nalatenschap van een winkel.
Afhalen of verzenden, traceerbaar
Bekijk ons overige aanbod en bespaar verzendkosten
Combineer meerdere aankopen in één zending
Uw reactie zien wij graag per e-mail tegemoet