"Soep maken is kunst" is een kookboek met een stukje culinair erfgoed van Nederland, om specifieker te zijn een stukje culinair erfgoed van Franse keuken in Nederland. De recepten zijn typische recepten voor de periode van vóór en na de 2e Wereldoorlog en uit streken en landen van de gehele wereld, zoals Puchéro (Spaans), Engelse Hazensoep, Duitse Lebersuppe of Russische Rosselnich.
De 390 recepten in ‘Soep maken is kunst" zijn voor iedereen makkelijk te maken en in duidelijke taal uitgewerkt. Van de gerechten zijn geen foto’s, maar wel veel uitleg van wat er bij de soep werd geserveerd.
Soep maken is kunst is een boekje met recepten van vroeger, een terugblik naar vroeger wat er in het dagelijkse leven in de restaurants in Nederland aan soepen werden bereid. Kortom een interessante terugblik naar vroeger tijden, maar de beschreven soepen zijn ook in deze tijd zeer zeker de moeite waard om gemaakt en gegeten te worden.
Te bestellen bij mij (evdburg@home.nl) of via www.boekscout.nl, kijk in de ‘boekwinkel’ op deze site, of rechtsreeks bij de reguliere boekhandel.
ISBN: 978-90-8834-727-6
Prijs € 16,95 excl verzendkosten